O apariție proaspătă pe scena timișoreană, Melting Dice au un album de debut în pregătire și un portofoliu impresionant de apariții live. În 2015 și-au făcut muzica auzită pe scene din toată țara la festivaluri precum Rocker’s Challenge, Padina Fest, West Bike Week sau la semifinala GBOB România, având de asemenea și concerte de sine stătătoare la Timișoara (La Căpițe, Club Daos) și București.

”maimult”

Muzica Melting Dice poate fi numită rock alternativ, dar nu e doar atât; timbrul vocal și interpretarea lui Bogdan te-ar putea duce într-o zonă grunge, cu vibe-uri dinspre anii ’90, în timp ce inflexiunile metal din riff-urile de chitară sună modern, abraziv, completând fundamentul oferit de versurile enigmatice.

În 2017 trupa a lansat albumul de debut ”Cord Cablu Creier” printr-un turneu național de promovare.  Materialul contine zece piese, compozitii proprii ale trupei, compuse in perioada 2014 – 2016. Inregstrarile s-au facut in studioul propriu, iar partea de mix, master si productie s-a realizat la Firstline Studio in Italia, producator fiind Alex Marton, cel care semneaza si productia discurilor Robin and the Backstabbers. Firul rosu care leaga cele zece piese de pe album este dat de lupta interna dintre pasiune si ratiune. Versurile vorbesc despre experientele traite pana la acest moment de catre cei patru membri, dar si despre cele mai simple lucruri pe care le vad in jur si ii inspira, indiferent ca este vorba despre un tata si o fiica ce mananaca impreuna o inghetata sau despre un bunic ce mestereste la prima lui masina in fata blocului.

Albumul „Cord Cablu Creier” este disponibil in format digital pe toate platformele online de muzica si in format fizic la concerte: https://store.cdbaby.com/cd/meltingdice2.

”maiputin”