The Rasmus este o formație rock finlandeză întemeiată la Helsinki în 1994, când membrii ei erau încă liceeni. Aceștia au fost inițial Lauri Ylönen (voce/compoziție), Eero Heinonen (bas), Pauli Rantasalmi (chitară) și Janne Heiskanen (tobe), însă Heiskanen a părăsit formația în 1998, fiind înlocuit ulterior de Aki Hakala.

Înaintea lansării celui de-al patrulea album (Into) în 2001, numele formației era Rasmus, dar a fost schimbat în The Rasmus, pentru a se evita confuzia cu un DJ suedez omonim (Rasmus). Trupa și-a câștigat celebritatea pe plan internațional în 2003, odată cu apariția albumului Dead Letters, respectiv a hitului „In The Shadows”, ajuns atunci pe locul întâi în topurile muzicale din mai multe țări.

”maimult”


The Rasmus se numără printre formațiile de mare succes ale Finlandei, cu mai mult de 3.5 milioane de albume vândute în întreaga lume, fiindu-i acordate cu opt discuri de aur și cinci discuri de platină. Până în prezent, trupa a lansat șapte albume, doua compilații și douăzeci și șase de single-uri. Printre cele mai faimoase melodii ale The Rasmus sunt de amintit „Liquid”, „F-F-F-Falling”, „In the Shadows”, „First Day of My Life”, „Funeral Song” , „No Fear” și „Sail Away”. Trupa pregătește un nou album, care va fi lansat in primăvara anului 2011, conform declarațiilor din interviurile recente ale artiștilor.

Componenta trupa:
Lauri Ylönen – Voce
Eero Heinonen – Bas
Pauli Rantasalmi – Chitară
Aki Hakala – Baterii

”maiputin”